“Kami Tidak Menyokong Artis Kelakuan Buruk” – Wajah Ruhainies ‘Blur’ Dalam Iklan

Tular di media sosial hari ini mengenai video ‘marketing’ produk daripada satu jenama makanan dan minuman kesihatan yang bertindak mengaburkan wajah Ruhainies telah menuai pelbagai respon dalam kalangan warga maya.

Wajah Ruhainies di’blur’ kan dalam video promosi

Dalam hantaran video tersebut, jenama terkenal tersebut ada menjelaskan mengenai rakaman kempen tersebut yang dijalankan pada bulan Disember tahun lalu.

Malah, jenama itu juga menegaskan bahawa pihak mereka tidak menyokong mana-mana pihak yang berkelakuan buruk atau terlibat dalam kontroversi.

Penggambaran iklan produk KITSUI ini menggabungkan tiga artis terkenal tanah air iaitu Wany Hasrita, Hisyam Hamid dan Ruhainies.

Pemilihan mereka bertiga untuk menjayakan rakaman Kitsui Ramadan Greetings dan Kitsui Raya itu dibuat setelah penelitian rapi dilakukan pada october 2023.

Berhubung dakwaan ditangkap khalwat yang dihadapi oleh salah seorang pelakonnya, KITSUI berharap ia tidak memberi kesan kepada tayangan iklan itu kerana rakaman tersebut sudah siap dirakamkan pada Disember 2023 dan seramai 100 krew produksi yang terlibat dalam menjayakan iklan ini.

Netizen puji tindakan Kitsui

Menjengah ke ruangan komen hantaran tersebut, ramai netizen memuji tindakan jenama berkenaan yang seolah-olah tidak berkompromi dengan mana-mana individu yang berkelakuan buruk.

Malah, ada yang meminta jenama-jenama produk yang lain yang telah mengambil aktres itu sebagai model untuk melakukan tindakan yang sama.

Sumber: Beautifulnara

PENAFIAN

Pihak Mynewskini bukanlah dari mana-mana agensi kerajaan dan tidak ada kaitan dengan agensi kerajaan.
Pihak Mynewskini hanya berkongsi maklumat kepada pembaca dan pencari informasi yang berkaitan dengan bantuan yang diberi oleh pihak kerajaan.
Harap maklum. Terima Kasih.

Scroll to Top