TERKINI! PANDUAN DAN RUJUKAN UJIAN PSIKOMETRIK KP19, KP29, KP41

Untuk kemasukan perkhidmatan awam terkini 2024, semua calon diwajibkan menduduki Ujian PSIKOMETRIK! Tak ada seorang pun bakal terlepas dengan senang.Maknanya anda akan bersaing dengan RATUS RIBU CALON yang dah isi borang SPA9. Tambahan lagi ribuan calon penjawat yang nak naik pangkat yang menduduki exam lantikan (PSL). Kombo! Semua akan bersaing dengan ANDA! 

Maknanya anda akan bersaing dengan RATUS RIBU CALON yang dah isi borang SPA9. Tambahan lagi ribuan calon penjawat yang nak naik pangkat yang menduduki exam lantikan (PSL). Kombo! Semua akan bersaing dengan ANDA! Penilaian ini sebenarnya adalah tambahan kepada peperiksaan yang mengukur kekuatan minda, ingatan dan kefahaman terhadap ilmu. Psikometrik pula lebih kepada instrumen untuk mengukur pola-pola tabiat dan tingkah laku seseorang.

Penilaian ini sebenarnya adalah tambahan kepada peperiksaan yang mengukur kekuatan minda, ingatan dan kefahaman terhadap ilmu. Psikometrik pula lebih kepada instrumen untuk mengukur pola-pola tabiat dan tingkah laku seseorang.Ianya penting untuk pihak kerajaan memilih mereka yang layak untuk jawatan tertentu. Tetapi bagi calon, ianya lebih menekan. Calon tak kisah jawatan apa kan? Kita nak kerja. Nak ada gaji. Tak best pulak bila diuji macam ni..

Ianya penting untuk pihak kerajaan memilih mereka yang layak untuk jawatan tertentu. Tetapi bagi calon, ianya lebih menekan. Calon tak kisah jawatan apa kan? Kita nak kerja. Nak ada gaji. Tak best pulak bila diuji macam ni..

Tim Infokerjaya faham semua tu. Kita dah bersama calon sejak tahun 2008/09. Kita faham impian calon nak jawat jawatan kerajaan. Nak bantu diri, nak bantu keluarga. Untuk yang baru nak kerja, anda ada keperluan yang lebih untuk berkahwin, untuk keluarga.

Bagaimana Rujukan Boleh Membantu Anda

Apa Yang Dinilai?

Nota ringkas ni untuk persediaan pantas anda sebelum exam. Kami nak anda faham dengan jelas bagaimana nak jawab soalan dengan tepat. Bukan sekadar jadi positif, tapi anda kena pantas menjawab dengan strategi! Sebab tu kena faham apa sebenarnya yang dinilai!

Bagaimana Nak Jawab?

Ada perangkap sebenarnya pada susunan soalan. Mungkin ada yang tak tahu ada soalan yang sama diulang dalam senarai soalan yang diberikan. Ada mekanisma untuk perangkap calon! Kita berikan contoh. Anda mungkin terkejut!

Soalan Latih Tubi!

Ada lebih 200 soalan untuk persediaan anda. Kira macam latih tubi untuk anda sebelum ke sesi peperiksaan sebenar. Berbeza calon yang hadir tanpa persediaan dan hadir dengan persediaan. Anda akan hadir dengan latihan jadi nanti masih exam tak la terkejut tengok soalan!

Jawapan & Huraian!

Setiap soalan disertakan dengan jawapan dan huraian jawapan. Jadi anda lebih jelas bagaimana jawapan diberikan dan dapat belajar dengan lebih jelas setiap soalan yang ditanya! Jawapan memang ringkas, tapi kenapa anda perlu pilih jawapan itu. Apa penilaian sebenar yang dicari dari soalan itu? Ada trick kat situ. Syyyyyyyh!

Pakej Rujukan Ini Khusus Untuk Peperiksaan PSEE Ujian Psikometrik 2024

Ianya bukan soalan bocor atau soalan ramalan. Ianya lebih daripada itu. Soalan bocor ke ramalan tu bukan tahap orang yang nak bekerja di sektor awam. Lebih-lebih lagi untuk jawatan yang anda pohon ni.

Tinggalkan mereka yang masih ada mentaliti ini. Kita nak masuk zaman pekerjaan. Kalau minda tu masih ada di kepala anda, ertinya anda masih belum cukup layak untuk masuk ke zaman kerjaya kerajaan tahun 2024 ini.

Pakej eBook Ini Sesuai Digunakan Untuk Jawatan:

Apa yang anda perlukan adalah nota dan contoh yang betul untuk melakukan persediaan. Kita nak bersaing dengan ribuan calon yang lain.

Biar mereka semua tu cari soalan ramalan/bocor (ada ke?) Tapi anda fokus kepada persediaan yang serius dah bersungguh ini.

Tim Infokerjaya susun nota dan rujukan yang akan bantu anda tahun ini. Rujukan ini telah berjaya bantu calon-calon sejak tahun 2009 hingga sesi minggu depan untuk tahun 2024.

Apa Anda Dapat?

200 Contoh Soalan Psikometrik Terkini.

Huraian Jawapan Setiap 200 Soalan.

Rahsia Memilih Jawapan Yang Konsisten.

Soalan Perangkap Yang Menggagalkan Ramai Calon.

Kandungan Ebook Penuh Dengan Infomasi (113 muka surat). 

LANGGAN DI SINI

Untuk melanggan contoh dan latih tubi UJIAN PSIKOMETRIK boleh TEMPAH DI PERENGGAN DIBAWAH

PAKEJ BASIC UJIAN PSIKOMETRIK 2024

Pakej tanpa 200 Soalan Latih Tubi tambahan

TIADA dalam pakej ini:

  • Ebook Extra 1 “241 Senarai Agensi Kerajaan”
  • Ebook Extra 2 “7 Action Plan Agensi Kerajaan”
Pakej Basic Psikometrik 2024 (RM40)

Ini adalah VERSI DIGITAL (PDF) dan BUKAN BUKU FIZIKAL. Anda akan dapat akses ke laman download selepas bayaran disahkan.

PAKEJ UPGRADE PSIKOMETRIK 2024

Pakej Upgrade Psikometrik 2024 (RM60)

Pakej ini mengandungi;

  • Ebook Utama “Ujian Psikometrik ver.2024”
  • Ebook Extra 1 “241 Senarai Agensi Kerajaan”
  • Ebook Extra 2 “7 Action Plan Agensi Kerajaan”
Pakej Upgrade Psikometrik 2024 (RM60)

PAKEJ ADVANCE PSIKOMETRIK 2024

Pakej 200 Soalan Latih Tubi tambahan

Pakej ini mengandungi;

  • Ebook Utama “Ujian Psikometrik ver.2024”
  • Ebook Extra 1 “241 Senarai Agensi Kerajaan”
  • Ebook Extra 2 “7 Action Plan Agensi Kerajaan”
  • PLUS Pakej Rahsia Bijak Temuduga
Pakej Advance Psikometrik 2024 (RM100)

Bagaimana Melakukan Pembelian?

LANGKAH 1: Masukkan alamat email utama peribadi anda (BUKAN ALAMAT email pejabat untuk mengelakkan kesulitan pada sistem kami) di bawah

LANGKAH 2:  Isikan maklumat yang diperlukan

LANGKAH 3: Pilih Mode pembayaran (Bank Tempatan / Kad Kredit / Kad Debit / Paypal)

LANGKAH 4: Selesaikan pembayaran

Screenshot eBook Ujian Psikometrik

PENAFIAN

Pihak Mynewskini bukanlah dari mana-mana agensi kerajaan dan tidak ada kaitan dengan agensi kerajaan.
Pihak Mynewskini hanya berkongsi maklumat kepada pembaca dan pencari informasi yang berkaitan dengan bantuan yang diberi oleh pihak kerajaan.
Harap maklum. Terima Kasih.

Scroll to Top